събота, 5 май 2012 г.

Новите пролетни тенденции в грима за 2012


Какви цветове ще са модерни в грима през пролет 2012?
Професионален грим за всяко точка от Югозападна Блъгария. 
0898220251, Славина Дончева



Цветовете в грима тази пролет обещават топлина и позитивна енергия: коралов цвят в различен интензитет в съчетание с метални отблясъци на морските нюанси, земно кафяво за подчертаване и плътни мигли в унисон с новите колекции в облеклото – къси поли и цветни райета.


И по-конкретно – при червилата и сенките за очи?
Определено кораловият цвят – от пастелно до искрящо – както при червилата, така и при сенките за очи. Разбира се, в палитрите за сенки е желателно да имаме основен цвят за подчертаване в студена гама – кафяво, синьо или виолетово.
Удобен и прекрасен избор за червило е такова, което съчетава гланц и цвят в едно.
Като гримьор – какви са най-често допусканите грешки в гримирането?
На първо място – преди полагане на грим върху лицето, е задължително да се нанася крем за лице и база за грим. Основата на грима играе важна роля по няколко причини: защитава кожата, прави грима дълготраен и изравнява тена на лицето.
Друга важна грешка е напластяването на спиралата. Правим го от желание да имаме повече и по-дълги мигли. Правилото, което върши чудесна работа, е нанасяне на спирала в дъното на миглите в основата на клепача, без да изтегляме нагоре. След това нанасяме само по върховете на миглите в посока на външната страна на окото. Не е препоръчително да се нанася спирала на долните мигли, но ако е наложително – нека е пестеливо. Често дамите използват само спирала без контур на клепача, което е погрешно, защото няма добър ефект. Линията на клепача е основната част на грима – независимо дали е отсечена или оформена с апликатор. Спиралата само допълва цялостния грим на очите.
Ако трябва да се опише с две думи, те са свеж и нежен.
През сезон Пролет-Лято 2012 ще бъдат еднакво модерни пастелните тонове и неонови оттенъци. Опушеният грим се завръща в комбинация с бронзови сенки, а актуалният макиаж за очите ще бъде в зелено, лавандула, сребристо и небесносиньо.

Натурален макиаж
По всичко личи, че „чистото лице”, както още го наричат, скоро няма да слезе от модния подиум. Идеално равна кожа, меки сенки в пясъчна или кафеникава гама, удължаваща спирала, неподчертани вежди, розов руж, придаващ на кожата здрав вид, и устни, едва докоснати с полупрозрачен гланц – това е, и винаги ще бъде стилно.


 Макиаж с акцент на скулите
На мода е ружът, но не какъв да е, а „целувка на слънцето”, която се постига с розов цвят или пудра с бронзиращи частици. В комбинация с бронзови сенки този грим изглежда повече от горещо.


Нежен пастел 
Освен, че доминира в облеклото на Пролет 2012, пастелната гама се разпростира и върху макиажа. Стилистите смело посягат към нежните оттенъци на лавандулово, небесно синьо, бледозелено, блестящо розово или люляково червило за устните, широки и изразителни, но не твърде ярки вежди, розов руж и един слой спирала.

Металически блясък
Меките полупрозрачни металически сенки акцентират върху очите, докато устните са докоснати с червило в розов оттенък. За вечерния грим се използват сенки с наситени оттенъци – зелено и тъмносиньо. Комбинирането със златисти сенки фокусира вниманието върху очите, а устните остават неутрални.

Сочни сини и зелени оттенъци доминират дори при очната линия.


Вечерен грим
На модния подиум се завърна опушеният грим в сиви и черни тонове. Но вече е допълнен от блестящи сенки за усилване на ефекта. Хит на сезона е и цветната очна линия, която подчертава както горния, така и долния клепач.


Макиаж на устните
Червилото в ярки коралови, мандариново-оранжеви и наситено-розови нюанси привлича погледите отдалече. Очите в този случай се подчертават само с един слой спирала. Актуално остава и матовото червило в огненочервени нюанси. С него се комбинират едва забележими златисти сенки и очна линия на горния клепач.
Още една модна тенденция за устните е гланцът в розово, който се допълва от молив и спирала за очите. На мода е и гланцът със златисти частици, използван върху червило с натурален оттенък.

Модерните вежди
За втори пореден сезон те остават широки и максимално естествени. За дневния макиаж се използва молив за вежди в кафеникав оттенък. Вечерният грим допуска по-тъмен вариант.

Дълги мигли
Независимо дали са естествени или изкуствени, те допълват всеки макиаж с неповторимо излъчване. Спиралата за обем и удължаване е задължителен аксесоар през Пролет 2012.
А какъв е вашият грим?
Професионален грим за вашия специален повод :
Славина Дончева 
0898220251

Спа център Хармония Благоевград

Boudoir Beauty Studio Sandanski

Няма коментари:

Публикуване на коментар