понеделник, 6 февруари 2012 г.

Хималайската сол - бялото злато на планетата


Хималайската сол се добива от планината Солната верига (Salt Range), която се намира в подножието на Хималаите на територията на Северен Пакистан. 

Според легендата добивът на сол започва от 320 година пр. Хр., когато Александър Македонски разположил войската си край поречието на река Инд в подножието на планината и забелязал, че конят му ближе скалите. 

Солната верига се разпростира на приблизително 300 км. дължина и около 20 км. ширина. Формирането й се изчислява между 250 и 500 милиона години. Счита се за един от най-големите и най-старите солни депозити в света. На територията на планината са разработени 4 солни мини, от които Кевра е втората по големина в света.



СЪСТАВ
Хималайската кристална сол е 100% чист натурален продукт. Тя съдържа над 97% натриев хлорид и редица жизнено важни минерали и елемнти за човешкия организъм, които са в усвоима йонна форма. Това са калий, калций, магнезий, фосфор, а розовият й цвят се дължи на съдържащото се в нея желязо.

В своята книга „Вода и сол, есенцията на живота” д-р Барбара Хендел и Питър Ферейра правят задълбочен анализ на Хималайската кристална сол, като съчетават холистичните схващания със съвременните научни достижения. Според тяхното изследване Хималайската кристална сол съдържа 94 елемента от Менделеевата таблица, от които 84 елемента участват в метаболизма на човешкия организъм. Те се намират в солта в същото съотношение, в което са били в първичния океан, от който се счита, че се е зародил живота на Земята.

Всичко в природата, всеки човек, всяка клетка, всеки атом, притежават своя собствена честота на вибрация. Хималайската сол съдържа пълния спектър от вибрации на атомно ниво, които са хармонично вплетени в кристалната й матрица. 


РАЗЛИКАТА МЕЖДУ NaCl И ХИМАЛАЙСКАТА СОЛ
Натуралната сол бива морска, каменна или кристална. Тя се добива от солните мини или се извлича от моретата и океаните. Натуралната сол, такава каквато я срещаме в природата, се състои основно от NaCl (натриев хлорид) в съчетание с широк набор от микроелементи и минерали. Докато трапезната сол е рафинирана натурална сол, на която по химичен път са премахнати минералните й компоненти, заедно с евенуалните замърсявания. Нейната цялостна структура е нарушена, а съставът й е сведен само до натрий и хлор. Поради тази причина е по-коректно тя да се нарича не сол, а натриев хлорид.

От микроскопските снимките по-долу се вижда, разликата в структурата на трапезната, морската и Хималайската сол. Снимката на Хималайската сол показва как микроелементите в състава й са хармонично интегрирани в кристаланата решетка на солта, докато от снимката на трапезната сол се вижда, че молекулите на натриевия хлорид са групирани в отделни монокристални структури, които не са обединени в единна цялост. При морската сол се наблюдават характеристиките и на Хималайската, и на трапезната сол. Но следва да се има предвид, че в морската сол, наред с богатия й минерален състав, има и редица замърсители. Това е и основната причина, тя да бъде пречиствана, а от там и деминерализирана и деструктурирана.

Нарушената цялост в трапезната сол води до нарушаване на цялостния баланс в човешкия организъм.




БАЛАНС И pH
Човешкото здраве е в пряка зависимост от водно-солевия и алкално-киселинния баланс. Те се поддържат от специфичното съотношение между водата, солта и йоните на калия, калция и магнезия. Съотношението на тези минерали в кръвта на човека е сходно със съотношението им в океаните. Произхождайки от праисторическия океан, Хималайската сол се състои от 98-99% натриев хлорид и голям брой минерали, включително калий, калций и магнезий. 

“Всички окултисти, кабалисти, мистици под думата “сол” разбират “сила на равновесие”, онази сила, която сгъстява материята, пази я от разлагане и дава условия, за да може по-висшите сили в света да работят.
Когато имате сол в себе си, ще бъдете здрави хора със здраво сърце и тяло. Съсредоточете мисълта си върху солта, към този елемент на равновесие и повдигане, и постарайте се да го схванете. Този елемент индусите го наричат “прана”, т.е. сила, която носи живот в себе си. “      

ЖИЗНЕНОСТ
Нашето тяло функционира на базата на електричество. Всяко движение в човешкото тяло се извършва благодарение на електрически импулси. Всяка мисъл също представлява електрически импулс. 

Посредством нервната система, те достигат всички части на тялото, пренасяйки информация. Тези импулси протичат благодарение на йоните на калия и натрия. Ако количеството им намалее, тялото губи електропроводимостта си и съответно жизнеността си.


КРИСТАЛНО СЪЗНАНИЕ
Солта е матричната система на тялото. Тя е елемента, който свързва духът/енергията/съзнанието с материята. Солта притежава онова дълбоко мистично съзнание, което присъства на земята. Неслучаен е фактът, че във всички популярни солни мини в света има изградени религиозни храмове, както християнски, така и мюсюлмански.




Хималайската сол на АкваСорс съдържа в себе си 84 минерала и микроелемента. Наричат я „Бялото злато“, защото е най-чистата сол на планетата. Има благоприятен ефект върху здравето на човек и притежава безспорни лечебни свойства.
Съставлява кубична кристална структура, която е съхранила слънчева енергия от преди 250 милиона години. При взаимодействието с вода, освобождава тази енергия. Така, за около 24 часа, осигурява на организма повече енергия от природата.

Какви са ползите от Хималайската кристална сол?

пречиства организма от токсини и свободни радикали;
намалява вредния холестерол, разрежда кръвта и регулира кръвната захар;
регулира кръвното налягане и предпазва от инфаркти или инсулт;
подпомага храносмилателната система и подобрява усвояването на хранителните вещества;
осигурява допълнителна енергия на организма и повишава издръжливостта;
укрепва имунната система и спомага в борбата с вирусни, бактерии, настинки, грип,...
има благоприятен ефект върху кожата, забавя стареенето и подмладява тялото;
спомага при борбата с кожни заболявания;
премахва симптомите на умора и отпадналост;
неутрализира дисбаланса на pH;
възстановява солевия баланс;
има благоприятен ефект върху нервната система;
има благоприятен върху дихателната система на организма;
спомага при минерален дефицит;
помага на организма да усвои достатъчно йод от храната;
спомага при борбата с гъбички, афти и инфекции в устната кухина;
има благотворен ефект при артрит;
подходящ срещу гъбички на краката, студени крака или подагра;
помага срещу стрес и депресия;
прочиства въздуха и спомага да се отървете от алергиите;

Защо Хималайска сол на АкваСорс?

За разлика от другите видове сол, Хималайската кристална сол на АкваСорс е йонизирана. Това е гарант, че лесно ще премине през клетъчната стена на организма. Трябва да знаете, че ако минералите не могат да преминат през клетъчните стени на тялото, те стават напълно безполезни.
Доказано е, че Хималайска кристална сол понижава кръвното за 15 минути.
Хималайската кристална сол на АкваСорс е напълно естествен, нерафиниран и непреработен продукт.

Къде се произвежда и пакетира?

Хималайската кристалната сол се добива на ръка от Хималаите. Изсушава се на слънце и се пакетира там.

Начини на употреба

Има десетки приложения на Хималайската сол. Това са някои от тях:
*       пречистване на синусите;
*       гаргара срещу инфекции на гърлото;
*       изплакване на устата срещу афти, болни венци или за да избелите зъбите си;
*       може да си измиете зъбите с нея;
*       инхалация в помощ срещу духателни проблеми;
*       създават се специални солни вани, които се използват за лекуване на астма, бронхит и други белодробни заболявания;
*       за промиване на очите;
*       като маска за лице за пречистване на кожата на лицето;
*       масажи и натривки на тялото в комбинация с етерични масла;
*       нагорещени торбички за да облекчите болки;
*       втриване на солен разтвор върху кожни екземи, които са
*       накисване на краката срещу гъбички и други инфекции;
*       причинени от ухапване, ужилване и други наранявания;
*       да се пие за детоксикация и пречистване на тялото от натрупани отрови и токсини;
*       в кристална лампа за прочистване на въздуха.
*       като трапезна сол;
*      
За допълнителна информация и заявки :
* 






Източник :
http://www.byalataorlitsa.com/himalaiska-sol/content#razlikata-mezhdu-nacl-i-himalaiskata-sol

Няма коментари:

Публикуване на коментар